مقدمه
با پیشرفت علم در جهان و پس از انقلاب صنعتی، استفاده از سوختهای فسیلی به شدت افزایش یافته است. این امر باعث شد میزان گازهایی نظیر کربن دی اکسید، کربن منو اکسید، NOX و ... در جو زمین بیش از اندازه افزایش یابد و از چرخه طبیعی خود خارج شوند. از طرف دیگر، سرعت مصرف سوختهای فسیلی از تولید آن بیشتر است؛ بنابراین، این منابع در آینده به اتمام خواهند رسید.
منظور از بهینه سازی مصرف انرژی، انتخاب الگوها و بکارگیری روش ها و سیاست هایی در مصرف درست انرژی است، که از نقطه نظر اقتصاد ملی مطلوب باشد. به اين مطلب بايد، محدوديت هاي اقتصادي براي بهره برداري از منابع انرژي را نيز اضافه كرد. كمبود منابع انرژي امري است كه امروزه به وضوح به چشم مي خورد و ادامه روند فعلي مصرف انرژي اين موضوع را به بحران تبديل خواهد كرد.
افزايش مصرف انرژي و رشد بسیار زیاد آن در كنار منابع محدود، توجه به ضرورت صرفه جويي در مصرف انرژي را تاكيد مي كند. از سوي ديگر، استفاده از منابع انرژي فسيلي باعث ايجاد پيامدهاي زيست محيطي گوناگون در كوتاه مدت و درازمدت خواهد شد. از مزیتهای منابع تجدیدپذیر میتوان به رایگان بودن، دسترسی آسان آنها و ... اشاره نمود. البته باید در نظر داشت هر کدام از این منابع معایبی نیز دارند. به طور مثال، عدم وجود خورشید در شب و ایجاد تداخل در امواج الکترومغناطیس و ... از معایب استفاده از انرژیهای نو می باشد.
اين واقعيت در مجموع از واضح ترين دلايلي است كه مي توان براي ضروري بودن صرفه جويي در مصرف انرژي بيان كرد. همچنین، امروزه به منظور کاهش استفاده از سوختهای فسیلی، جلوگیری از تولید زیاد گازهای گلخانهای و آلودگی های زیست محیطی و ... به منابعی نظیر خورشید، باد، سوخت های زیستی، انرژی آب و ... روی آورده شده است که این منابع برای طبیعت ایجاد آلودگی نمیکنند. به همین علت به این منابع، انرژی های پاک گفته میشود. این منابع مانند سوختهای فسیلی و هستهای محدودیت دسترسی ندارند. به همین دلیل، به سوختهای فسیلی و هستهای منابع تجدیدناپذیر و به این منابع، منابع تجدیدپذیر گفته میشود.
استفاده از انرژی های تجدید پذیر و چگونگی بهره گیری از آنها در صنعت ساختمان، توسعه و بررسی راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در محورهای توسعه شهری، روستایی و شهرهای جدید، نقش تجهیزات نوین و هوشمندسازی در ساختمان پایدار و معرفی انواع سیستم ها و تجهیزات نوین در بهینه سازی مصرف انرژی در موتورخانه، سیستم های آب و فاضلاب، برق شهری و روستایی از کاربردهای این انرژی می باشد.
بدین منظور، هدف از برگزاری این مسابقه دانشجویی در مرحله اول استفاده از سوخت های فسیلی و بهینه سازی استفاده از این منبع سوختی بوده که باعث کاهش آلودگی های ناشی از این منابع شده و با کمترین انرژی ممکن بیشترین راندمان را داشته باشد. در مرحله بعد ارائه راهکارهای ایده پردازانه جهت استفاده از انرژی های نو نظیر انرژی های خورشیدی، باد، سوخت های زیستی و ... می باشد که ضمن جایگزین کردن این سوختها به جای سوخت های فسیلی، روشی مطمین و ارزان قیمت نیز ارائه دهد.
اهداف برگزاری:
1-در این همایش دانشجویی که به صورت مسابقه علمی برگزار می شود در قالب ایده تا عمل اجرا خواهد شد.
2- شرکت کنندگان بایستی در گروه های مختلف طرح های خود را در قالب پروپوزال و از طریق سامانه الکترونیکی ارائه دهند.
3- طرح و ایده های برتر در شاخه های مختلف انتخاب شده و جوایزی به تیم های برتر داده خواهد شد تا ایده های خود را بتوانند عملی کنند.
ویژگیهای بارز و انحصاری برگزاری/ مشاركت مسابقه:
1-بهینه سازی مصرف انرژی صنعتی و مسکونی جهت جلوگیری از قطع ناگهانی برق در تابستان و گاز در زمستان
2-کاهش ریسک امنیتی و اقتصادی بدلیل خاموشی
3- درصورت تولید انرژی مازاد بدلیل صرفه جویی در کشور، صادرات انرژی به کشورهای دیگر